Snart 30, fortsatt rebell (Stine Ailin)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Snart 30, fortsatt rebell"Du kan ikke si sånn, du kan ikke kle deg slik, du kan ikke oppføre deg sånn her."

Jeg har alltid fått høre dette. Hele mitt liv. Sånn ca. hver dag. Det går inn det ene øret, og ut det andre. Med mindre det sårer eller påvirker de jeg er glad i, da tar jeg det til etterretning. Selvfølgelig.

"Fortsett slik, og du ender opp alene." Ja. Sikkert. Jeg ender ikke opp alene. Er aldri alene. Jeg er omgitt av mennesker som liker den jeg er, og de som ikke liker den jeg er, de har jeg heller ikke noe behov for å ha i mitt nærvær.

Min virkelighet er bare min. Din virkelighet er din. Jeg har min oppfatning av verden. Du har din. Vi ser det samme, men vi oppfatter det ulikt. Vi har ulike perspektiver på ting, og vi har ulike måter å takle det på. Det som ser riktig ut i dine øyne, gjør ikke nødvendigvis det i mine øyne.

Er ikke det fint? Ulikheter. Jeg føler meg ikke normal. Hva er normal? Og ligne på alle andre? Jeg ligner på meg. Ligner ikke du på deg kanskje?

Er jeg en rebell? Ja. Ikke for at jeg har et behov for å gjøre opprør. Men fordi jeg ikke lar noen definere meg. Vil jeg noe, gjør jeg det. Tenker jeg noe, sier jeg det. Har jeg en mening, skriker jeg den ut. Jeg tar på meg akkurat de klærne jeg føler for, tatoverer meg hvor jeg vil, sminker meg hardt. Får jeg tyn for det? Selvfølgelig. Men det er bedre å få tyn for å være seg selv, enn aksept for å være en man ikke er.

Jeg føler verden er en ramme. Inni rammen er vi mange individer. Alle individene skal passe inn i en og samme ramme. Er ikke det rart? Vi er så ulike, og så skal vi allikevel passe inn der alle sammen. Passer vi ikke inn i den rammen er vi utenfor. Jeg har aldri følt jeg passer inn i noen ramme. Jeg prøver ikke heller. Det er ikke viktig.

Verden bare suser forbi. Like klær, lik sminke, likt hår. Like biler, like hus, like hobbyer. Like meninger, like synspunkter, like måter å leve på.

Om man er lykkelig er ikke så viktig. Så lenge man passer inn.

  • Ingen kommentarer    Skriv en ny kommentar

    hits