Det er stor forskjell på frivillig sexlek og voldtekt..Så..romantiserer Fifty Shades voldtekt og overgrep mot kvinner? (Stine Ailin)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Det er stor forskjell på frivillig sexlek og voldtekt..Så..romantiserer Fifty Shades voldtekt og overgrep mot kvinner?Svaret mitt er litt delt.

Det er forskjell på frivillig dominanse og underkastelse i sex, enn overgrep og voldtekt.

Men er det helt frivillig fra Anastasia Steele sin side i denne filmen, eller lar hun seg underkaste fordi hun er hodestups forelsket?!

MEN, det er ikke voldtekt. Og da blir det jo feil å si at man romantiserer voldtekt.

Christian Grey var veldig klar på reglene sine. Han ville at hun skulle si ifra med en gang hun følte han gikk over streken. Han tvang henne aldri til noe. Han forgrep seg ikke på henne mot hennes vilje. For hun går med på det selv, selvom det i ganske stor grad skyldes hennes usikkerhet. Men hun var i sin fulle rett til å si NEI.

Hva jeg mener om denne type sex er nå en annen sak. Jeg mener jo sex er kjærlighet og nærhet. Men hva andre tenner på og velger å gjøre er da opp til hver enkelt mener nå jeg. Så lenge man liker det, og ikke skader noen.

Men problemet vil jeg si, kommer når kvinnen lar seg underkaste fordi hun er så forelsket at hun gjør hva som helst for kjæresten sin i frykt for å miste han...Litt som i filmen..Da blir det jo feil. Men jeg synes fortsatt det blir feil å si det romantiserer voldtekt.

Generelt sett "in the real world", tror jeg som regel begge parter er med på denne type sex, og derfor synes jeg det blir feil å skylde på filmen, og si at den romantiserer overgrep. Det blir litt som å si til de som liker Bondage/SM, at det de gjør er feil, og overgrep mot kvinner.

Man må jo huske at det ikke alltid er mannen som er den dominante. I mange tilfeller er det kvinnen også. Og det skrikes da aldri ut at dette er overgrep mot menn?!

Og jeg vil avslutte med; JA JEG ØNSKER LIKESTILLING. OG DET ER VEL NETTOPP DET DENNE TYPE SEX ER. Man gjør det man tenner på sammen. Enten man er kvinne eller mann. Man tar ansvar for sin egen seksualitet, og er fri. Man lever ut fantasien sin.

Dette er min mening og oppfatning av filmen og SM. Det er ikke dermed sagt at jeg sitter på sannheten. Så ikke beskyld meg for å godta undertrykkelse av kvinner.

Det er stor forskjell på frivillig sexlek og ufrivillig voldtekt.

  • Ingen kommentarer    Skriv en ny kommentar

    hits