Blir man behandlet annerledes som normalvektig i forhold til overvektig? Jeg blir det. Jeg vet, for jeg har stått på begge sider. (Stine Ailin)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Blir man behandlet annerledes som normalvektig i forhold til overvektig? Jeg blir det. Jeg vet, for jeg har stått på begge sider.Jeg har aldri vært veldig overvektig. Men jeg har veid 80 kilo, og det er jo 20-25 kilo for mye for min kropp. Og selvfølgelig ser man jo det. Man ser jo at det er for mye.

Når jeg i nesten tre år har veid for mye, kunne jeg oppleve å ikke bli hørt! Det er helt sant! I møte med andre, i jobbsituasjoner, hos lege, eller generelt med andre mennesker, følte jeg til tider at jeg ble sett litt ned på fordi utseendet mitt ikke var pent nok.

Det høres sikkert helt latterlig ut, og jeg tenker mange tror at det bare var innbilning. Men sannheten er den, at nei, så overfladisk har samfunnet blitt.

Til og med familie behandlet meg dårlig. De behandlet meg som jeg var en person med lite selvdisiplin, lite viljestyrke, og man blir automatisk sett på som litt smålat. De var rett og slett litt hånlige.

Nå skal det sies at jeg var litt lat. Jeg hadde litt dårlig viljestyrke. Men uansett hvilken grunn som liker bak overvekten; man skal behandles med respekt uansett hvordan man ser ut.

Så tenker jeg. Behandler jeg en veltrent, slank person annerledes enn jeg behandler en overvektig person? Nei det gjør jeg ikke! Jeg vet at jeg ikke gjør det. For jeg har vært der selv.

Men hva jeg gjorde før jeg var overvektig, det er jeg faktisk ikke sikker på. Kanskje jeg ubevisst var mer positivt innstilt til tynne? Jeg håper virkelig ikke jeg har vært sånn.

Uansett.

Idag er jeg ikke overvektig. Jeg trener hver dag, og jeg spiser sunt, og tar vare på kroppen min. Og det skal jo applauderes. Men jeg blir også hørt. Fordi jeg ser bedre ut nå. Fordi jeg ser bedre ut. Jeg er jo ikke bedre. Jeg er bare meg fortsatt. Jeg kjenner at det irriterer meg veldig.

Ikke bare blir jeg tatt mer positivt imot av samfunnet. Men butikkene sier jo også at jeg har mer verdi.

Plutselig kan jeg få lov til å bruke akkurat hvilke klær jeg ønsker. Jeg kan velge og vrake.

Som overvektig måtte jeg ta til takke med det jeg fikk på meg. For utvalget var minimalt.

Kanskje det aller mest overfladiske jeg opplever, er at gutter som ikke enset meg før, sender meldinger til meg hver dag.

Overfladiske jævler. Likte du meg ikke slik jeg så ut før, så kan du med sikkerhet vite at jeg ikke er interessert nå. For den du skal like, det er meg. Ikke at jeg er tynn.

Jeg har en kjæreste jeg. Som ikke bryr seg om slikt. Den dagen han begynner å snakke om det. Den dagen vil han ikke ønske kommer, for å si det sånn. For vet du hva?

Verden er overfladisk. Verden er dritt. Suck it up bitch. Men uansett hvor overfladisk verden har blitt, så la aldri noen andre like deg for noe annet enn deg.

 • Én kommentar


  Levo29.08.2016 kl.14:11

  Synes det er kjempe bra at du snakker om dette temaet og legger ord på hvordan det kan være! Det er så urettferdig å bli behandlet annerledes bare på grunn av utseende; uansett om man er overvektig, "normalvektig" eller undervektig...

  Ta gjerne en titt innom bloggen min :)

  Skriv en ny kommentar

  hits