Fordommer, hva er det? Det er noe du har det. Føles det bra kanskje? (Stine Ailin)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Fordommer, hva er det? Det er noe du har det. Føles det bra kanskje?Fremmedfrykt, hva er det?

Det er noe du sitter på det. En følelse du har. Et problem for deg. Noe du burde jobbe med. Ikke fordi det påvirker meg. Men fordi det påvirker deg selv, og kanskje andre mennesker som ikke har gjort deg noe galt.

Fordommer, hva er det?

Det er noe du har inne i deg. Hvorfor det? Har du tenkt på det? Har du det bra inne i deg når du sitter og misliker andre som ikke ligner på deg? Føles det godt? Føles det bra og ikke like andre med en annen hudfarge enn deg? Føles det bra?

Er det en god følelse, kanskje?

Og ikke godta naboen din som er homofil? At mennesket som bor vedsiden av deg, med omtanke for andre, føler kjærlighet for en annen person av samme kjønn. Er ikke det bare fint? Det er kjærlighet det. Hva er det å hate?

Jeg ønsker et fargerikt samfunn. En tatovert pappa med kjærlighet for barna sine. Tenk - han kan elske noen, selv med blekk på kroppen!

Nabodama som leier en annen dame. Så fint. Det er kjærlighet det. Det fineste som er.

En dame som viser frem kroppen sin. Så flott. Hun er fornøyd. Så vakker hun er. Kan vi ikke være glade for at hun er fornøyd med seg selv? Gjør hun deg noe vondt, kanskje?

Jeg, som har en kjæreste med en annen hudfarge. Jeg elsker han. Han elsker meg. Hva gjør vi galt? Er han ikke norsk, sa du? Han er like mye menneske som deg og meg. Et menneske som har opplevd mye mer smerte enn mange andre. Et menneske med en annen hudfarge. Som om en hudfarge påvirker hvem du er på innsiden. Tror du virkelig det? Han har lært meg så mye. Gitt meg et nytt perspektiv på ting. Hvorfor har du et problem med at vi er kjærester?

Jeg som er full av tatoveringer og sminke og tar femti selfies om dagen. Det provoserer deg. Hvorfor?

Gjør jeg deg noe vondt, kanskje? Kan du ikke akseptere meg? Ok, det er jo faktisk ikke mitt problem. Det påvirker ikke min hverdag.

Men det må være slitsomt for deg. Slitsomt og ikke akseptere andre. Slitsomt å bære nag og fordommer mot folk som ikke er som deg selv.

Føles det godt, kanskje?

  • Ingen kommentarer    Skriv en ny kommentar

    hits