Hvordan jeg får i Matheo 5 om dagen // Kostholdet til Matheo (Stine Ailin)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Hvordan jeg får i Matheo 5 om dagen // Kostholdet til MatheoJeg er veldig opptatt av et sunt kosthold, både for meg selv, og ikke minst for Matheo. Han skal vokse og utvikle seg. Da er det utrolig viktig at han får i seg riktige næringsstoffer. Ikke minst gir det han energi og overskudd i hverdagen, i barnehagen og på fritiden. Det gir en stabil og god søvn, hjerterytme, og et stabilt blodsukker.

Fiberrike produkter som holder blodsukkeret stabilt, og en metthetsfølelse som holder lenge er noe han får til frokost. Han får enten frokostblanding med fiber, eller grovt brød. Oppe i frokostblandingen får han banan. På brødskiven får han avokado (lurer det i han, bruker det som smør) under pålegget. Pålegget over er ofte ost eller leverpostei.

Lunsj. Det er som regel måltidet han får servert i barnehagen. Der får han oppdelte frukt, som eple banan, og druer.

Er han hjemme, går det som regel i oppdelt melon, etter brødmåltidet til lunsj. Han får også ofte en yoghurt. Ikke hver dag, det er veldig søtt. Men man må ikke bli fanatisk heller.

Til middag prøver jeg som regel å ha minimum to forskjellige grønnsaker. Han elsker erter og brokkoli, og han elsker minimais. Det går veldig mye wok her i huset, med kylling. Da får han i seg mye grønnsaker, med fiber og vitaminer, og proteinrik kylling. Gjerne med grov ris vedsiden av.

Kveldsmat er som regel brødskive med avokado smør, og ost oppå. Og gjerne litt oppdelt melon til slutt.

Dette er et normalt kosthold her i hus. Han får ikke chips og burger på vanlig basis. Ikke fritert mat, og ikke masse usunt fett.

Lørdagskosen til Matheo er popcorn. Han elsker det, og jeg elsker at han elsker det. For det er absolutt ikke det verste, så lenge man ikke begynner å strø på med salt.

Dette er hverdagsmaten Matheo får, og heldigvis liker han det veldig godt!

  • Ingen kommentarer    Skriv en ny kommentar

    hits