Jeg ser opp til sterke kvinner (Stine Ailin)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Jeg ser opp til sterke kvinner..Den overskriften hørtes litt rar ut egentlig. Men etter å ha levd i snart 30(!) år, har jeg gjort meg opp en mening om hvem jeg ser opp til, som inspirerer meg, som motiverer meg, og som gir meg god energi. Eller gode vibber, om jeg kan kalle det det.

Det kan være hun som jobber i matbutikken, naboen, ei venninne, eller noen jeg ser i media.

Fellestrekket hos de som inspirerer meg er at de er sterke kvinner. Hva jeg legger i å være sterk? Å tørre og være seg selv, se ut som man vil, ikke la samfunnet bestemme hvem du skal være, og si meningen sin, uavhengig av hva andre måtte mene om det. De som ikke bryr seg om hva alle andre gjør, men har fokus på seg selv, og sine nærmeste. Sterke kvinner er de som heier frem andre, som klapper i hendene når andre oppnår noe. Som heier hverandre frem. Det blir som en placebo effekt. Man gjør hverandre sterke.

Jeg beundrer alenemødre, hardtarbeidende kvinner, feminister. Jeg beundrer kanskje hun som vasker butikker etter stengetid mye mer enn hun som er sjef for et stort firma.

For å være sterk, motiverende, og inspirerende, er ikke for meg avhengig av status, penger, og suksess.

Jeg beundrer kanskje hun med tatoveringer over hele ansiktet, og grønt hår, mye mer enn hun som er veldig vakker, med velstelte negler.

Hun med det grønne håret har kanskje mye mer dybde, omtanke, og forståelse for verden, enn hun som sitter der og prøver å se pen ut. Sterke mennesker finnes i alle varianter, og de finnes overalt.

De inspirerer meg. Motiverer meg. Gleder meg. De er for meg mennesker som gjør verden til et bedre sted, kun ved å være seg selv. Hverdagshelter.

  • Ingen kommentarer    Skriv en ny kommentar

    hits