Vegetarianer i et halvt år allerede. Aldri angret et sekund. (Stine Ailin)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Vegetarianer i et halvt år allerede. Aldri angret et sekund.Det ville vært mest politisk korrekt å si at jeg har sluttet å spise kjøtt fordi jeg bryr meg om miljøet, ikke sant?

Selvsagt bryr jeg meg jo om miljøet på kloden vår, og det føles bra at jeg er en bidragsyter til et bedre miljø her på jorden.

Men hovedgrunnen til at jeg sluttet å spise kjøtt, var at jeg begynte å brekke meg når jeg spiste det. Det var en dag jeg satt og så på knekkebrødet som lå foran meg. Jeg hadde roastbiff på. Samtidig matet jeg Matheo med en brødskive med servelat på. Mixen av disse to kjøttypene boret seg inn i nesa mi, og det hele endte med at jeg løp på do og kastet opp.

Ikke bare synes jeg kjøtt er ganske ekkelt, sånn i smak og konsistens. Det føles bare rett og slett ikke naturlig for meg. Det føles uetisk. Merkelig. Feil. Hvilken rett har jeg til det?

Jeg har sagt det før; om jeg hadde måttet gjøre det for å overleve, så hadde jeg selvsagt gjort det.

Men jeg lever da enda. Uten en eneste mangel i blodet mitt. Folk tror at man må ha proteinene fra kjøttet. Feil! Man får like mye proteiner i seg fra meieriprodukter som for eksempel ost. Og er man veganer, som heller ikke spiser ost, eller drikker melk, vel da kan man dekke proteinbehovet sitt fra bønner, kikerter, linser, mais, nøtter.

Det gjelder bare å lese seg opp. Vi trenger ikke kjøtt. Men jeg har samtidig ikke noe imot folk som velger å spise det. Vi er så heldige at vi kan velge selv.

Men for meg var det riktig å ikke spise kjøtt. Jeg savner det ikke. Ikke en eneste dag har jeg savnet det. Jeg føler meg bare renere innvendig, og har mer energi. Men det som er riktig for meg, er ikke nødvendigvis riktig for deg! :)

  • Ingen kommentarer    Skriv en ny kommentar

    hits