Ja, kjæresten min er fra Syria, og han setter ting i perspektiv for meg. Hver eneste dag. (Stine Ailin)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Ja, kjæresten min er fra Syria, og han setter ting i perspektiv for meg. Hver eneste dag.Er ikke det fint? Jeg er så heldig som får lære så mye om en annen kultur, en annen religion, et annet livssyn, og en helt annet matkultur.

Men jeg får også høre om Syria. Hvordan han flyktet for livet, hvordan landet hans er, om politikken, regjeringen, maktmisbruk.

Flere ganger når vi har sittet sammen, har han fått meldinger om at venner dør i krigen. Krigen han flyktet fra. Han kan aldri dra hjem igjen, for han flyktet fra en krig han ikke ville være med på. Han ville ikke være en soldat som dreper, og antagelig blir drept selv. Og derfor ser Syria på han som en sviker, og vil drepe han om han reiser tilbake. Han har derfor ikke sett moren, faren sin, eller lillesøstrene sine på flere år. Jeg skal ikke utlevere han på bloggen. Men jeg vil bare fortelle hvor mye han har lært meg om livet. Hvordan han setter ting i perspektiv for meg. Hvordan han har lært meg å sette pris på livet. Ikke ta ting for gitt. Være takknemlig for å ha familie rundt meg. At jeg kan legge sønnen min om natten, vel vitende om at han er trygg. Han har tak over hodet, mat, og han vil ikke våkne til bomber og hus som blir ødelagt rundt han. Han vil ikke se sårede mennesker, døde barn, blod, desperate hyl, og vennene hans vil ikke bli drept foran øynene hans. Hvorfor er vi så heldige i Norge? Jeg vet ikke. Men jeg takker for det hver eneste dag. Hver eneste dag.

Kjæresten min er en person som for alt i verden ikke vil høre ordet Nav engang. Han har bachelor i dataingeniør, og han jobber og står på hver eneste dag. Men det er vanskeligere å få jobb i Norge, når man ikke heter Bjørn eller Terje. Når de ser du ikke er norsk. Derfor jobber han hver eneste dag på SFO, og går på norskkurs hver eneste dag. Han jobber for å bli integrert i samfunnet. Og jobber for å få jobben som han hadde i Syria, dataingeniør. Jeg er stolt.

Og jeg er takknemlig for at han gjør meg til et bedre menneske. Tar meg ut fra illusjonen min om den perfekte verden. For den finnes ikke.

Jeg gråter for verden. Jeg gråter for Syria.

 • 2 kommentarer


  Henriette Celin23.08.2016 kl.09:51

  Kan skjønne det må være felt for han å få slike meldinger, og at han har det så mye bedre her enn der. Godt å få ting satt litt i perspektiv som du sier, og være takknemlig for det man har (:
  Stine Ailin23.08.2016 kl.10:53

  Henriette Celin: ja. Det er helt riktig. Vi er så heldige her i Norge <3

  Skriv en ny kommentar

  hits